Danas je otvorena manifestacija Maj mesec matematike (M3), i to na poseban način: u troli broj 29, u kojoj se do Slavije provozao veliki broj predstavnika medija zajedno sa Srđanom Verbićem, ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Prisutne su pozdravili i Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke, kao i Zoran Ognjanović iz Matematičkog instituta SANU.
Matematika je tokom maja svuda oko nas: deset izabranih lica matematike, najmaštovitijih nastavnika ovog predmeta iz cele Srbije, sa nama su na pokretnim izložbama u vozilima gradskog saobraćaja i izložbama, uz istorijski poznate matematičare kojima su posvećeni grafiti na zidovima Naučnih klubova i škola u nekoliko gradova Srbije.
Pet godina nakon što je pokrenuta, nacionalna naučnopopularna manifestacija Maj mesec matematike (M3) ponovo otkriva svoje lice širom Srbije, kroz mrežu novootvorenih Naučnih klubova. Centar za promociju nauke i Matematički institut SANU predstavljaju manifestaciju koja će od 12. do 31. maja izvesti matematiku izvan škola, univerziteta i instituta, kroz izložbe i radionice, ali i uličnu umetnost za sve uzraste, za one koji je obožavaju, ali i one koji se plaše matematike.
Saznajte više o M3: http://m3.cpn.rs/