elementi
U utorak, 29. marta, predstavljen je četvrti broj časopisa Elementi u prostorijama EU info centra
Novi broj časopisa Elementi, čiji je temat ”Izbori. Kako donosite odluku?”, predstavljen je u utorak, 29. marta. Uz ideju da se promocija svakog broja organizuje na drugoj lokaciji, četvrti broj je predstavljen u novim prostorijama EU info centra u Beogradu.
Prvi domaći ilustrovani naučnopopularni časopis u izdanju Centra za promociju nauke privukao je veliku pažnju čitalaca nakon samo tri broja. Na predstavljanju novog broja su se okupili ljubitelji Elemenata, kao i kvalitetnih ilustracija i zanimljivih i jasnih tekstova, koji karakterišu ovaj časopis
Magazin Elementi  broj 2
Magazin Elementi broj 2

.

Na promociji su govorili Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke, Slobodan Bubnjević, glavni i odgovorni urednik Elemenata, i Nikola Zdravković, jedan od autora Elemenata. Moderator je bila Ivana Horvat, izvršna urednica naučnopopularnog portala Elementarijum.
U tematu na 20 strana četvrti broj se bavi odlukama i izborima, a autori, istraživači i ilustratori ih posmatraju iz različitih uglova. Prema rečima urednika Elemenata, Slobodana Bubnjevića, ova tema je bitna jer se tiče svih nas. ”Čovek dnevno donese oko 10.000 odluka od kojih mnoge nisu racionalne. Hteli smo da prenesemo saznanja o odlukama do kojih su došle različite discipline”, rekao je Bubnjević.
Pored temata, kao i u dosadašnjim brojevima, Elementi donose i brojne druge autorske tekstove, kao i informacije o novostima u naučnoj zajednici pisane na drugačiji i originalan način.
Uz četvrti broj Elementi svim čitaocima poklanjaju ”Nemogući lavirint”, čiji je autor Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke. On je na promociji govorio o ovom lavirintu, ali i ideji da Elementi iz broja u broj donose neobične poklone. ”Ne volimo da kažemo ljudima šta da misle već kako da misle. Zato poklanjamo zadatke.”, rekao je Đorđević.
Urednik Elemenata, Slobodan Bubnjević, nije govorio samo o tome ko su autori ovog časopisa, već i ko je njegova publika naglašavajući da čitaoce privlači veza stvarnog života i prenošenja naučne informacije na lep i zanimljiv način. ”Publika Elemenata je grupa ljudi koja uživa u znanju i ima potrebu da nešto otkrije, sazna i pročita na nov način.”, rekao je Bubnjević.
Nemanja Đorđević je istakao da svaki novi broj proširuje krug čitalaca i podsetio da je jedan od ciljeva Centra za promociju nauke da Elementi u najskorije vreme budu tržišno održivi i tako dokažu svoju vrednost.