SAP

SAP SE Danas je predstavio SAP® BW/4HANA, aplikaciju za data warehouse najnovije generacije za upravljanje digitalnom kompanijom u realnom vremenu. Uz tradicionalnu implementaciju na lokaciji, novo rešenje će uskoro biti dostupno i preko Amazon Web Services (AWS) i SAP HANA® Enterprise Cloud servisa, tako da kompanije mogu jednostavno da modernizuju svoja data warehousing okruženja i da ubrzaju svoje digitalno putovanje u cloud.

Uz SAP BW/4HANA, klijenti će dobiti mnogo jednostavniji i mnogo moćniji način da postignu analitiku u realnom vremenu kroz novu osnovu za logical data warehousing koja omogućava interaktivnost sa istorijskim i živim podacima koji se nalaze u različitim IT okruženjima, da li su ona unutar ili izvan kompanije.

Čini poslovanje agilnijim

Kako bi ostali korak ispred današnjih brzopoteznih poslovnih zahteva, korisnici SAP BW/4HANA će dobiti tehnike modernog modelovanja podataka u sprezi sa jedinstvenim i optimizovanim data warehouse objektnim modelom. Pored toga, pojednostavljene funkcije upravljanja će omogućiti agilni razvoj data warehouse okruženja koje će pružiti unapređene poslovne informacije u realnom vremenu. Poslovne aplikacije, uključujući i one zasnovane na SAP S/4HANA®, moći će da iskoriste gotova data warehouse razvojna okruženja ili ona uobičajenija, SQL-zasnovana razvojna okruženja, što će za rezultat imati brža, svestrana data warehouse rešenja za unapređenu brzinu u poslovanju.

SAP BW/4HANA korisnici će imati koristi od sledećih funkcija:

  • Sveobuhvatna platforma za upravljanje podacima za vođenje digitalnog poslovanja uživo, kroz automatsko generisanje pregleda u SAP HANA koja kombinuju SQL data logic i podatke iz aplikacije koji se dobijaju direktno iz SAP S/4HANA
  • Vrhunske performanse zahvaljujući naprednoj analitici u memoriji i algoritamskom prosleđivanju
  • Brže razvijanje aplikacija uz potpuno redizajnirani korisnički interfejs za unapređeno modeliranje toka podataka
  • Smanjeni troškovi upravljanja i čuvanja podataka zahvaljujući automatskoj raspodeli podataka
  • Efikasna migracija i implementacija podataka
  • Jednostavan prelazak za korisnike koji imaju SAP Business Warehouse aplikaciju na SAP BW/4HANA

Povećava svestranost u cloudu

Kako bi korisnici svih veličina mogli da implementiraju cenovno prihvatljiv data warehouse sistem, SAP BW/4HANA će biti dostupan sa ugrađenom implementacijom za AWS i SAP HANA Enterprise Cloud, a uslediće i dodatne implementacije za cloud. Pored toga, SAP BW/4HANA će se jednostavno povezati sa SAP BusinessObjects™ Cloud rešenjem, koje će omogućiti moćno okruženje za vizuelizaciju, storytelling i istraživanje podataka. Kao rezultat toga, SAP BW4HANA dolazi sa ugrađenom mogućnošću povezivanja sa SAP Digital Boardroom. Ove izuzetno fleksibilne opcije implementacije će dodati elastičnost, svestranost i superioran odnos cene i performansi za korisnike.

Definisanje Data Warehouse rešenja sledeće generacije

SAP BW/4HANA će realizovati viziju data warehouse rešenja sledeće generacije kompanije SAP koje će znatno da smanji kretanje podataka i duplikaciju, tako što analizira podatke gde god da se oni nalaze, bilo u jezerima podataka u SAP HANA Vora® engine ili u zasebnim sistemima unutar ili izvan kompanije. Ono će integrisati i live streaming i time-series senzorske podatke koji se sakupljaju iz Internet of Things okruženja. Ovi napredni pristupi će pružiti neprevaziđenu fleksibilnost, performanse u realnom vremenu i mogućnost da se prevaziđu izazovi silosa podataka iz veoma raštrkanih izvora podataka.

Više informacije možete da pronađete na linku SAP BW/4HANA i u SAP News Center.