Microsoft Azure Cloud

Korporacija Majkrosoft i kompanija SAS najavili su strateško partnerstvo koje će omogućiti pokretanje svih SAS rešenja u Cloud-u, što će omogućiti kompanijama da unaprede poslovanje i iskoriste prednosti digitalne transformacije. Kao deo partnerstva, kompanije će prebaciti SAS-ove analitičke proizvode i industrijska rešenja na Majkrosoft Azur kao preferiranog provajdera za SAS Cloud.

Dodatnu vrednost za Microsoft korsnike

SAS-ova industrijska rešenja i ekspertiza takođe će doneti dodatnu vrednost Microsoftovim korsnicima u sferama poput zdravstva, finansijskih usluga i mnogobrojnim drugim industrijama.

„Partnerstvom ćemo pomoći našim korisnicima da ubrzaju rast i pronađu nove načine za pokretanje inovacija širokim setom SAS analitičkih rešenja na Majkrosoft Azur-u,“ rekao je Skot Gutrie (Scott Guthrie), izvršni potpredsednik kompanije Majkrosoft za Cloud i vetačku inteligenciju. „SAS, sa priznatom ekspertizom u analitici, nauci o podacima i mašinskom učenju, je strateški partner kompanije Microsoft, a zajedno ćemo pomoći kupcima iz više desetina industrija u rešavanju njihovih najkritičnijih i najsloženijih analitičkih izazova.“

Mnoge kompanije sele svoju SAS analitiku u Azur

Organizacije širom sveta migriraju u cloud kako bi stvorile uslove za inovacije i brže napredovale prema svojim poslovnim ciljevima. Kao deo ove tranzicije, mnogi kupci, poput zdravstvenog sistema Mersi sa sedištem u Sent Luisu, seli svoju SAS analitiku u Azur kako bi poboljšali performanse i ekonomičnost.

„SAS i Microsoft imaju zajedničku viziju – da pomognu klijentima da ubrzaju svoje inicijative za digitalnu transformaciju. Postoji obostrano razumevanje da je ključ u „obogaćivanju“ podataka i poboljšanju života donošenjem boljih odluka“, rekao je Oliver Šabenberger, operativni i tehnički direktor SAS-a. „Partnerstvo sa Majkrosoftom pruža jednostavniji put do cloud-a, koji daje brži i lakši pristup SAS rešenjima, omogućavajući pouzdane odluke uz pomoć analitike, koje svi, bez obzira na nivo veštine i znanja, mogu da razumeju“.

Partnerstvo se temelji na SAS integracijama kroz Microsoft cloud rešenja za Azure, Dinamics 365, Microsoft 365 i Pover Platform i podržava zajedničku viziju kompanije za dalju demokratizaciju AI i analitike.