SES

Kompanija SES je danas najavila da je potpisala višegodišnje sporazume o kapacitetu u iznosu od 66 miliona evra sa većim brojem javnih emitera u Evropi tokom 2020. godine, omogućavajući milionima domaćinstava širom Evrope koja imaju satelitsku televiziju da nastave sa gledanjem SD i HD sadržaja, isporučenih sa najvećom mogućom pouzdanošću.

Javni emiteri koji su direktno potpisali ugovore sa SES-om uključuju ARD i ZDF u Nemačkoj, BBC u Velikoj Britaniji, BVN u Holandiji, kao i TV5Monde i France 24 iz Francuske preko svog partnera Globecast. Na ovaj način kompanija SES ojačala je poziciju vodećeg globalnog provajdera kontenta.

Kako je gotovo celokupna svetska populacija bila tokom 2020. godine pod uticajem mera za suzbijanje Covid-19 panedmije, javni emiteri su doživeli porast broja gledalaca u okviru svih starosnih grupa, koji su se oslanjali na linearne televizijske programe kako bi dobili najnovije, zvanične i proverene vesti o pandemiji. Povećanje linearnog sadržaja u 2020. godini takođe osnažuje satelit kao najpouzdaniji način da se program najboljeg kvaliteta emituje najširijoj mogućoj publici.

Najnoviji sporazumi, potpisani između javnih emitera i SES-a, pokazuju kako evropski emiteri koriste SES-ove satelite na glavnim orbitalnim pozicijama od 19.2 stepena istočno i 28.2 stepena istočno da bi dosegli do više od 89 miliona domova koji imaju satelitsku televiziju, nadmašujući ostale satelitske ili zemaljske operatere.

“Isporuka TV programa sa pouzdanim informacijama i kvalitetnom zabavom je važna, posebno u doba krize. Veoma nam je drago što smo u prilici da pomognemo ARD-u, ZDF-u, BBC-u, TV5Monde-u, Francie 24-u i BVN-u – nekim od najvećih evropskih emitera – da dosegnu do što je moguće više ljudi i omoguće im da gledaju njihove programe “, rekao je Stiv Kolar (Steve Collar), generalni direktor kompanije SES. “Satelit je danas neprocenjiv resurs distribucije i ostaće tako i u budućnosti, pružajući emiterima dosezanje do najvećeg mogućeg broja ljudi, nenadmašivu pouzdanost, efikasnost u prenošenju podataka i mogućnost da dostave sadržaj vrhunskog kvalitet do miliona TV domaćinstava u Evropi.”