Ni Telekom ni vlast u Srbiji nemaju nikakvo ni zakonsko ni moralno pravo da nude besplatnu distribuciju kanala N1 u trenutku kada postoji javna ponuda svim operatorima. U svakom trenutku imaju mogućnost da kanal N1 emituju u 800.000 domova prihvatanjem javne ponude.

Program koji prave novinari i urednici N1, po proceni rukovodstva Telekoma, vredi nula dinara, a za sve ostale kablovske televizije bliske vlasti Telekom izdvaja desetine miliona evra na potpuno netransparentan način, krijući cene od građana.

Znači, Telekom ne želi da za kredibilno i istinito novinarstvo po kojem je poznat N1 plati manje od 50 dinara po korisniku, ali zato oko 50 miliona evra izdvaja za potrebe kablovskih televizija ili tabloida poput Kopernikusa, Pinka, Kurira i kanala jednog estradnog pevača…

Jedino na čemu sve vreme insistira United Grupa je transparentan dogovor i po zakonu, kao i prihvatanje ugovora koji garantuje emitovanje programa N1 u naredne tri godine, a ne samo tri meseca do izbora.

Obmanama javnosti koje čine državni funkcioneri  i Telekom izgleda nema kraja, jer pokušavaju da potcene rezultate rada naših zaposlenih tvrdeći da N1 nije gledan, iako je po svim zvaničnim podacima na visokom drugom mestu kablovskih kanala.

Sve što koordinisano trenutno rade vlast u Srbiji i državno preduzeće Telekom usmereno je na naš potpuni progon kao kompanije i mi ne želimo da budemo deo bilo čijih političkih igara.