veeam

Veeam Software, inovativni provajder rešenja koji omogućavaja stalnu raspoloživost za Moderne Data Centere™, danas je objavio Veeam Explorer™ za Oracle kao deo novog Veeam Availability Suite™ v9 koji će biti šire dostupan krajem ove godine. Pored velikog broja jedinstvenih, prvi put u industriji implementiranih karakteristika za Oracle – kao što je povratak baze podataka na nivou transakcija, bekap i povratak imidža bez “posrednika” za Oracle ASM – kompanija je takođe predstavila nekoliko dodatnih poboljšanja Veeam Explorera u verziji za preduzeća za Microsoft Active Directory, Exchange, SharePoint i SQL Server.

 

Sa više od 400, 000 korisnika – uključujući i 100 kompanija sa liste “Fortune 100”—Oracle je kompanija broj jedan za baze podataka. Do dodavanja Veeam Explorer Oracle-u je došlo na zahtev kompanija koje su tražile unapređenje Oracle podrške kako bi mogle da se ispune današnje potrebe Always-On Business-a™.

Veeam je za Oracle i druge popularne aplikacije do sada nudio mogućnost povratka podataka putem U-AIR® (Universal Application-Item Recovery) vizarda. Sadašnji Veeam Explorer za Oracle pruža mnogo jednostavnii i snažniji povratak podataka, pridružujući se familiji Veeam Explorer-a koji su već razvijeni specijalno za Microsoft Active Directory, Exchange, SharePoint i SQL server.

 

Kao rezultat svega ovoga, novi Veeam Availability Suite v9 će zadržati poziciju vodećeg rešenja za kompanije koje je spremno za unapređen, granularni povratak podataka virtualnih mašina (VM). Izdvajamao nova poboljšanja koja uključuju:

 

  • Veeam Explorer za Oracle: Karakteriše ga jedinstven povratak podataka Oracle baze na nivou transakcija, uključujući bekap transakcionih logova bez “posrednika” tako da korisnici mogu da povrate podatak konkretnog vremenskog momenta, obezbeđujući nizak RPO (najskorija pređašnja verzija bekapa koja obezbeđuje nastavak rada bez posledica), brz i jednostavan povratak individualnih baza jednim klikom, podrška za baze podataka koje su aktivne na Windows i Linux platformi i potpuna kompatibilnost sa Oracle Automatic Storage Managementom (ASM) i drugim aplikacijama.
  • Nove eDiscovery karakteristike za Veeam Explorer za Microsoft Exchange: Korisno za poštovanje pravnih i vladinih istraga, te nove mogućnosti pružaju detaljne izlazne izveštaje koji omogućavaju korisnicima da tačno preciziraju šta je izvezeno, odakle i sa kojim kriterijumima pretraživanja; daje mogućnost procene rezultata upita; i
  • Značajna poboljšanja za aplikacije kompanije Microsoft: Dozvoljava povratak podataka GPO (Group Policy Objects – skup parametara koji definišu setovanje sistema za određene grupe korisnika), integrisane DNS zapise i konfigurisane objekte za  Microsoft Active Directory, povraćaj izbrisanih fajlova iz “korpe za otpatke” za  Microsoft SharePoint i povraćaj konkretnog, pojedinačnog fajla iz baze bekapa za Microsoft SQL Server.

 

“ Kada su baze podataka u pitanju, nijedna kompanija nije prisutnija od Oracle-a i njegova vodeća pozicija, kao softver provajdera baza podataka kompanijama širom sveta, služi da naglasi kritičku prirodu operacija koje podržava,” rekao je Ratmir Timashev, CEO kompanije Veeam. “Preduzeća ne mogu da priušte gubitak vremena i dok nista nije 100 posto pouzdano, korisnici traže da se aplikacije i podaci vrate na mrežu u par minuta; svaki trenutak neaktivnosti košta! Veeam je posvećen inovacijama u industriji i obezbeđivanju Dostupnosti modernih data centara, što znači postizanje vremena povratka podataka (RTPO™)  od 15 minuta ili manje za kritične aplikacije i podatke. Ovim saopštenjem, Veeam najavljuje budući focus svoje podrške u oblasti ponude kompanijama i obezbeđuje korisnicima  najveću sigurnost  tako da mogu da nastave da postignu Always-On Business status i steknu veliku konkurentsku prednost .”

 

Veeam Explorer za Oracle je deo Veeam Backup FREE Edition i dostupan svim Oracle administracijama besplatno. Napredne funkcionalnosti su dostupne samo za Enterprise i Enterprise Plus verzije.