GoPro Hero 10

GoPro je poznat po izradi vrhunskih, ako ne i najboljih akcionih kamera na tržištu. Ništa drukčija priča nije ni s poslednjom – GoPro Hero 10 akcionom kamerom, koja ima zapanjujuće specifikacije, čak i u odnosu na prethodnu.

Za većinu noviteta i poboljšanja na GoPro Hero 10 zaslužan je novi procesor GP2. Snažan GP2 procesor ima brze performanse, osetljivu kontrolu dodirom i dvostruku brzinu kadrova za besprekorne snimke. Dizajniran posebno za zahtevnu prirodu GoPro-a, GP2 je do sada daleko najbrži GoPro procesor.

Nova GoPro Hero 10 kamera nudi impresivna poboljšanja, počevši s reyolucijom. Snima 5K video sa 60 sličica u sekundi, 4K video sa 120 sličica u sekundi ili 2,4K video s 240 sličica u sekundi, sve s istim 23 MP senzorom. Osim toga, možete koristiti 8x Slow-Mo za snimanje usporenog kretanja u reyoluciji 2.7K i 240fps.

Možete zaustaviti video zapise i snimiti fotografije od 15,8 MP koje će izgledati neverovatno. Snimajte s zuzetnim detaljima, realističnim teksturama i zapanjujućim kontrastom, čak i pri slabom osvetljenju. Slike izgledaju besprekorno zahvaljujući novoj hidrofobnoj kapici sočiva, koja odbija vodu i istodobno pomaže u uklanjanju odsjaja sočiva.

Nova HyperSmooth 4.0 tehnologija omogućuje puno mirniju sliku a pruža i izvrsne performanse i izravnavanje horizonta s visinom granice nagiba, pa će vaši snimci biti savršeno poravnati.

Jedna od novosti je i novi način prebacivanja snimki: uz automatsko prebacivanje snimaka na GoPro cloud tokom punjenja, prebacivanje na Quik aplikaciju (sada 30% brže), sada je moguć i upload preko USB kabela uz još 50% brže prebacivanje datoteka.

Vodootporna (do 10m) GoPro HERO 10 se može pohvaliti kvalitetnim LCD ekranom u kombinaciji s glasovnom kontrolom dok je kamera malo veća i teža od starog modela ali zato nudi duži rad na baterije (1720 mAh).