Huawei Watch GT 4 - Elegantan dizajn i pametna sportska fiziologija u jednom. Pruža vrhunsko iskustvo praćenja zdravlja i aktivnosti

Huawei, globalni lider u informacionim tehnologijama, otvorio je svoju prvu Huawei Health laboratoriju u Evropi, tačnije u Helsinkiju. Ova inicijativa predstavlja korak napred u istraživanju zdravlja i fitnesa, a laboratorija je opremljena vrhunskom sportskom opremom i nudi platformu za istraživanja u Huawei sektoru za zdravlje i fitness. U ovom članku, istražujemo detalje ovog inovativnog poduhvata, fokusirajući se na naprednu opremu za testiranje i saradnju sa evropskim zdravstvenim institucijama.

Huawei i Globalna Inicijativa za Zdravlje i Fitnes

Huawei je prepoznao rastuću potražnju korisnika širom sveta za tehnologijom koja pruža sveobuhvatno praćenje zdravlja i fizičke aktivnosti. Sa tri Health laboratorije otvorene do sada (u Sijanu, jezeru Songšan i sada u Helsinkiju), Huawei pokazuje posvećenost istraživanju i razvoju u oblasti algoritama za praćenje zdravlja, posebno u nosivim uređajima.

Multidisciplinarni Tim za Sveobuhvatno Istraživanje

Huawei Health laboratorija u Finskoj okuplja multidisciplinarni tim od šest doktora i dvadeset eksperata iz pet različitih polja, uključujući fiziologiju, veštačku inteligenciju, mašinsko učenje, testiranje softvera i softverski inženjering. Ovaj tim, poreklom iz sedam različitih zemalja Evropske unije, obezbeđuje da istraživanja i razvoj odražavaju najviše svetske standarde.

Vrhunska Oprema za Testiranje i Simulacije

Huawei Health laboratorija u Helsinkiju dizajnirana je sa ciljem da odrazi različite sportske scenarije. Sa pet velikih prostora za testiranje koji pokrivaju preko 20 sportova i prate preko 200 fizioloških i biomehaničkih markera, ova laboratorija predstavlja jedinstveno okruženje za istraživanje. Prostori uključuju bazen, multifunkcionalnu traku za trčanje, otvorenu teretanu i simulator skijanja sa podesivom brzinom, nagibom i interaktivnim rutama.

Integracija Huawei Watch GT 4: Tehnologija Za Praćenje Zdravlja

Huawei Watch GT 4, najnoviji pametni sat kompanije, igra ključnu ulogu u istraživanjima laboratorije. Sa TruSports™ funkcijom, sat pruža precizna merenja sposobnosti korisnika, analizu podataka i personalizovane sugestije za unapređenje forme. Stay Fit aplikacija i Activity Ring omogućavaju detaljno praćenje učinka tokom treninga, pružajući korisnicima bolje razumevanje potrošnje energije i zdravlja srca.

Saradnja sa Evropskim Institucijama i Istraživačkim Grupama

Huawei aktivno sarađuje sa finskim institucijama i evropskim ekspertima u cilju unapređenja kvaliteta života korisnika kroz inovativne tehnologije za sport i zdravlje. Kroz saradnju sa iCARE4CVD, Huawei doprinosi razvoju metoda za motivaciju korisnika i poboljšanje skrininga za kardiovaskularne bolesti. Takođe, Huawei planira partnerstvo sa evropskim institucijama kako bi proučavao i unapređivao nosive uređaje za osobe sa invaliditetom.

Zaključak

Otvaranje Huawei Health laboratorije u Helsinkiju predstavlja značajan korak ka unapređenju tehnologije za praćenje zdravlja i fitnesa. Ova inicijativa obećava vrhunska istraživanja i razvoj, podržana vrhunskom opremom i saradnjom sa vodećim evropskim institucijama. Huawei nastavlja postavljati standarde u oblasti nosivih uređaja i tehnologija za zdravlje, stavljajući korisnike u centar svoje inovacije. Gejmeri i ljubitelji fitnesa imaju mnogo toga da očekuju od Huawei Health laboratorije u budućnosti.