Biznis inkubator za tehnološko preduzetništvo “ICT Hub” pozvao je danas sve ljubitelje igrica da u subotu, 1. avgusta od 17 časova dođu na predstavljanje najnovijih igara koje su kreirane u Srbiji, a koje će imati prilike i da isprobaju.

Naime, radi se o jednostavnim igricama (casual game) koje se vrlo često sreću na mobilnim telefonima, ali i u vidu Facebook i ostalih browser igara. Te igrice su osmislili učesnici konkursa “Casual Conect” koji je u toku i trajaće do 30. jula.

Domaća video igra "Awakening of Heroes"
Domaća video igra “Awakening of Heroes”

Konkurs organizuju ICT Hub i startapi BinCode i Thoril, a za najbolje je omogućeno učešće na prestižnom finalnom takmičenju “Indie Prize” koje će se održati u Tel Avivu od 19. do 21. oktobra ove godine.

“Do sada je zabeleženo veliko interesovanje za konkurs. Srbija ima mnogo IT talenata, a učešće na takmičenju u Tel Avivu, koje okuplja više od 6.500 najtalentovanijih i najiskusnijih profesionalaca iz gejming industrije svake godine, će im svakako pomoći u budućem radu. Pozivamo sve ljubitelje igrica da dođu i isprobaju neke nove igrice, a mi im obećavamo dobro druženje“, kazao je projektni direktor ICT Hub-a Kosta Andrć.

Nakon predstavljanja prijavljenih igrica, u subotu 01. avgusta, u prostorijama ICT Hub-a u Naučno-tehnološkom parku Zvezdara, žiri će proglasiti tri najbolje igrice. Pobednik će biti izabran do 10. avgusta, 2015. godine, a organizator pokriva sve troškove puta, kao i troškove smeštaja u Tel Avivu, jednom od svetskih centara preduzetništva.

Zinteresovani se mogu prijaviti na konkurs putem linka: https://docs.google.com/forms/d/13doPhEa416yb5mWSKH_aNgw0GaOTBUC_h9AfRBZFECY/viewform?c=0&w=1

Više informacija nalazi se na www.facebook.com/events/816742631766668 kao i http://ee.casualconnect.org/ i http://usa.indieprize.org

Ulaz za posetioce je besplatan.