Kaspersky

U filmu Mesečev pad” globalna kompanija iz oblasti sajberbezbednosti ima ključnu ulogu u zaštiti junaka koji kreću na istorijsko putovanje kako bi spasli planetu Zemlju.

Šta bi se desilo kada bi jednog dana čovečanstvu zapretio Zemljin jedini prirodni satelit – Мesec?

Novi naučno-fantastični film katastrofe, „Mesečev pad“ (Moonfall), režirao je poznati reditelj Roland Emerih (Roland Emmerich), a scenario za ovo ostvarenje su pisali Roland Emerih (Roland Emmerich), Harald Klozer (Harald Kloser) i Spenser Koen (Spenser Cohen). Radnja filma je uzbudljiva priča u kojoj tajanstvena sila izbacuje Mesec iz orbite i šalje ga na putanju na kojoj preti da se sudari sa Zemljom, ugrožavajući život kakav poznajemo.

Na samo nekoliko nedelja pre udara i svetom na ivici uništenja, sudbina čovečanstva zavisi od direktorke i bivše astronautkinje agencije NASA, njenog otuđenog kolege i teoretičara zavere. Ovi neočekivani heroji kreću u naizgled nemoguću poslednju misiju u svemir, ostavljajući za sobom svoje najdraže samo da bi otkrili da naš Mesec nije ono što mislimo da jeste.

U ovom uzbudljivom filmu, junaci kreću na misiju spasavanja Zemlje u svemirskom brodu opremljenom sistemima kompanije Kaspersky kako bi ih zaštitili na njihovom putovanju. Suočeni sa nepoznatim pretnjama, sistemi kompanije Kaspersky osiguravaju bezbedan rad na ovoj ključnoj misiji.

 „Zahvaljujemo se kompaniji Kaspersky i svim našim divnim partnerima što su se udružili sa nama u stvaranju filma Mesečev pad. Radujemo se našoj bioskopskoj premijeri i deljenju uspeha filma sa svim našim saradnicima,” rekli su pisac, producent i režiser Roland Emerih (Roland Emmerich) i pisac i producent Harald Klozer (Harald Kloser) u zajedničkoj izjavi.

Endru Vinton (Andrew Winton), potpredsednik globalnog marketinga u kompaniji Kaspersky o ovoj saradnji je izjavio: Veoma smo radosni i ponosni što smo deo vizionarskog filma Mesečev pad, Rolanda Emeriha. Kao i u filmu u kome štitimo ključnu svemirsku misiju heroja, naša misija kao kompanije koja razmišlja o budućnosti jeste izgradnja bezbednijeg sveta za čovečanstvo, čija budućnost ne može da se zamisli bez tehnološkog napretka. Stoga je naročito važno da se kontinuirani razvoj i bavljenje istraživanjem svemira aktivno pokreću naprednom tehnologijom. Jedva čekamo da svetska publika pogleda ovaj film u bioskopima i vidi našu ulogu u izvanrednom putovanju likova.”

Film „Mesečev pad“ se prikazuje u bioskopima od februara 2022. godine.

Kao snažan zagovornik tehnoloških rešenja i inovacija, kompanija Kaspersky ima dugu istoriju podržavanja inicijativa u oblasti svemirske nauke. Kompanija aktivno podržava istraživanje svemira u partnerstvu sa Gagarin Research and Test Cosmonaut Training centrom, pružajući posebnu sajberbezbednosnu obuku za kosmonaute i IT stručnjake koji rade u centru. Kompanija Kaspersky je takođe podržala Starmus festival – godišnji događaj koji spaja nauku, umetnost i muziku i okuplja istaknute naučnike, umetnike i istraživače svemira i inspiriše sledeću generaciju velikih umova. Kompanija Kaspersky je takođe sarađivala sa startapom za čišćenje svemirskog otpada kako bi podigla svest o svemirskom otpadu i privukla globalnu pažnju na mlade tehnološke projekte sa velikim potencijalom.