Naučni kamion na putu po SrbijiNaučni kamion na putu po Srbiji

U Ćupriji od 14. do 18. septembra gostuje Naučni kamion CPN-a kao najava sedme Noći istraživača

U susret sedmoj Noći istraživača, Naučni kamion gostuje u Ćupriji od 14. do 18. septembra. Kamion će biti parkiran ispred muzeja Horeum margi – Ravno, koji je nosilac programa Noći istraživača na teritoriji Pomoravlja.

Manifestacija Noć istraživača se održava pod pokroviteljstvom Evropske Komisije u više od 300 gradova Evrope. Projekat Noć istraživača u Srbiji finasiran je u okviru evropskog projekta Horizont 2020, a manifestacija će u Ćupriji biti predstavljena kroz brojne aktivnosti.

Posetioci Naučnog kamiona moći će da učestvuju u radionicama Stvarajmo zajedno, Slovo kao slika, Ruke u glini, Arheloška slagalica i mnogim drugim aktivnostima koje je pripremio muzej Horeum margi – Ravno. Prvog dana gostovanja Naučnog kamiona, u sredu, 14. septembra, Centar za promociju nauke će predstaviti peti broj časopisa Elementi.

Promocija Elemenata počinje u 17 časova, a o novom broju govoriće Ivan Umeljić, koordinator Grupe za izdavaštvo u Centru za promociju nauke, i autorke Tijana Marković i Jovana Nikolić.

Glavna ideja Noći istraživača je demistifikacija nauke i približavanje naučnih koncepata i načina razmišljenja širem delu populacije, kao i upoznavanje sa istraživačima i njihovim radom. Manifestacija je prvenstveno namenjena učenicima osnovnih i srednjih škola, ali nije ograničena samo na te uzrasne kategorije.