Canon EOS 80DCanon EOS 80D

 Canon predstavlja EOS 80D – moćan, potpuno opremljen DSLR fotoaparat koji će vam tik ispod prstiju obezbediti sve što je potrebno da unapredite vaše fotografske i video veštine. Idealan za entuzijaste koji vole da eksperimentišu sa različitim žanrovima i stilovima, ovaj aparat je veoma prilagodljiv i snima izuzetnom brzinom i lakoćom. Kombinujući vodeće tehnologije koje uključuju novi CMOS senzor od 24,2 megapiksela i DIGIC 6 procesor, zajedno sa novim cross-type auto-fokusom u svih 45 tačaka i velikom brzinom rafalnog snimanja od 7 fps – EOS 80D je raznovrsna kamera koja snima upečatljive fotografije i Full HD filmove.

canon EOS 80D

EOS 80D EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM i Power Zoom adapter PZ-E1

Canon je istovremeno objavio i višenamenski objektiv – EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM – sa novom Nano USM tehnologijom i opcionim Power Zoom adapterom PZ-E1, za glatku kontrolu zuma kada se snima video ili se daljinski zumira preko Wi-Fi¹ mreže.

Prevazilazi očekivanja u svim oblastima fotografije i videa

a god da je predmet vašeg istraživanja – od sporta, divlje prirode do akcije – EOS 80D ima ekstremno dobar odziv, savršen je u hvatanju raznolikih momenata u izvanrednim i složenim detaljima. Novi senzor obezbeđuje zadivljujuću jasnoću, dok novi sistem za auto-fokus za izoštravanje u 45 krstastih tačaka i brzina rafalnog snimanja od 7 fps trenutno zamrzavaju svaku akciju uz ultimativnu preciznost. Možete da izaberete tačke za fokusiranje (pin-points) ili široko-ugaono praćenje. AF tačke mogu da se izaberu pojedinačno ili grupisane po zanimljivim područjima, a daju vam veću kontrolu kompozicije bez obzira gde se u kadru nalazi vaš subjekt. Čak i kada upotrebljavate kombinaciju objektiva sa malim otvorom blende, f/8 kompatibilni auto-fokus u 27 tačaka savršeno izoštrava sliku čak i u najekstremnijim situacijama.

Dizajniran za snimanje u različitim svetlosnim uslovima, ovaj fotoaparat ima prirodni ISO raspon od 100 – 16.000, proširiv do ISO 25.600, a AF sistem će nastaviti da funkcioniše čak i pod mesečevim sjajem (-3EV). RGB+IR merni senzor sa 7.560 piksela meri obe vrednosti, za vidljivo i za infracrveno svetlo, dajući uvek pravu ekspoziciju, dok Flicker Detection opcija nudi konzistentnu ekspoziciju i kada snimate pod treptavim veštačkim svetlima. Novo White Priority podešavanje takođe pomaže da redukujete pojavu neželjenih toplijih tonova.

Kamera koja vam se prilagođava

EOS 80D kamera je pedantno izrađena da pruži fotografima sve što žele. Ergonomski dizajn kamere nudi vam mogućnost da doživljaj snimanja potpuno prilagodite svojim potrebama. Uz uobičajeno postavljene kontrole moguć je pristup svim najčešće korišćenim opcijama i načinima snimanja. Inteligentno tražilo prikazuje 100% kadra, ali i aktuelna podešavanja – takođe možete brzo da se prebacite na spoljni displej 7.7cm (3.0”) Vari-angle Clear View LCD II s dodirnim ekranom koji je idealan za snimanje videa, ili na Live View pregled, ili na brzi pristup funkcijama.

Postanite snimatelj kakav želite da budete

Bilo da kreirate vlog sa putovanja ili film u bioskopskom maniru, EOS 80D nudi potpunu fleksibilnost sa Full HD snimanjem videa. Dostizanje tačnog auto-fokusa i glatko fokusirano praćenje izvodi se bez napora zahvaljujući Canonovoj jedinstvenoj Dual Pixel CMOS AF tehnologiji. Osetljivost AF brzine i AF praćenja lako može i da se podešava, što vam daje potpunu kontrolu nad tempom auto-fokusa i odziv kakav odgovara stilu vašeg filma.

Ozbiljni snimatelji mogu da budu sigurni da će dostići profesionalni nivo rezultata, sa mogućnošću snimanja 60p (60 fps) u MP4 formatu – idealno za usporavanje akcije uz očuvanje kontrole fokusa. EOS 80D je opremljen konektorima za slušalice i spoljni mikrofon, koji će vam omogućiti punu kontrolu zvuka tokom snimanja.

Lako se povežite, snimajte daljinski i delite vaše radove
Uživajte u slobodi daljinskog snimanja pomoću vašeg tableta ili smartfona kontrolišući EOS 80D pomoću aplikacije Camera Connect. Ugrađen WiFi i Dynamic NFC povezivanje olakšaće povezivanje i slanje JPEG slika pune rezolucije na vaš pametni uređaj. Takođe možete da povežete i kontrolišete vašu kameru sa PC računara, bez potrebe za kućnim WiFi ruterom, i tako brzo i lako sačuvate, pregledate ili delite vaše fotografije i video sa bilo kog mesta uz pomoć programa Connect Station CS100.
Snimajte zapanjujuće slike i video koristeći EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM i Power Zoom Adapter PZ-E1
Da bi pratio sjajne karakteristike kamere EOS 80D, Canonov novi objektiv EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM obezbeđuje auto-fokus visokih performansi za video i fotografije od širokih kadrova do bliskih kadrova, uz primenu samo jednog objektiva. EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM je prvi od Canonovih objektiva koji predstavlja Nano USM tehnologiju za izoštravanje – obezbeđujući glatko, tiho fokusiranje za filmove i neverovatnu brzinu za fotografije. Novi Power Zoom Adapter PZ-E1 je kompaktni i lagani dodatak dizajniran za EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM koji omogućava glatku kontrolu zuma baš ispod vašeg prsta, kada snimate video, idealan za snimanje profesionalnih dokumentaraca, uz opciju kontrole preko WiFi² veze.
EOS 80D ključne prednosti:
• Kamera koja će odgovoriti na svaki vaš zahtev u bilo kom trenutku
• Zadivljujući kvalitet fotografija i videa u raznim uslovima snimanja
• Sve što vam je potrebno da razvijete svoje fotografske veštine
• Savršena za vašu video-kreativnost
• Lako se povezuje, snima i deli vaše slike i filmove
EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM ključne prednosti:
• Višenamenski objektiv koji će pokriti veliki deo vaših snimateljskih interesovanja
• Nano USM za brzo izoštravanje kod fotografija i glatki, tihi auto-fokus kod filmova
• Najoštrije fotografije s 4-faznom optičkom stabilizacijom koju nudi Image Stabilizer
• Snimajte najstabilnije video-materijale sa Dynamic IS stabilizacijom
• Kompaktni, visokokvalitetni objektiv s opcionim Power Zoom priborom

Power Zoom Adapter PZ-E1 ključne prednosti:
• Kompaktni i prenosivi Power Zoom Adapter
• Visoko kvalitetni zum pri snimanju video-materijala³
• Idealan za dramatične snimke za vesti i dokumentarne filmove
• WiFi daljinska kontrola zuma kroz aplikaciju Canon Camera Connect⁴
• Lako podesiva brzina zuma za optimalno prilagođavanje uslovima snimanja

____________________