SaxoTraderGOSaxoTraderGO

Sakso banka (Saxo Bank), specijalista za investicije i internet trgovanje različitim tržišnim materijalima, omogućila je svojim klijentima identifikaciju na SaxoTraderGo platformu putem biometrijske verifikacije.

 

Poslednja verzija aplikacije za iPhone i iPad koja sadrži podršku za Touch ID puštena je klijentima Sakso banke i sada je globalno dostupna. Kao opcionu funkciju, ova verzija ima opciju skladištenja ovlašćenja za više naloga.

 

Komentarišući poslednju verziju aplikacije direktor odeljenja platformi u Sakso banci Kristijan Hamer (Christian Hammer) je rekao: „Sa lansiranjem SaxoTraderGO platforme videli smo nastavak uzlaznog trenda u aktivnostima klijenata koji dolaze preko mobilnih uređaja. Uvođenjem TouchID podrške, mi poboljšavamo lakoću pristupa nalogu održavajući visok nivo bezbednosti koji zahtevamo za naše klijente.“

Saxo bank

„Do decembra, više od 50 odsto naših postojećih klijenata je prešlo na SaxoTraderGO. Naša stalna usredsređenost na tehnološke inovacije čini ovu platformu glavnim izborom.“

 

Istovremeno je dodat odeljak za ćaskanje, kojim je omogućena komunikacija između klijenata i trgovaca Sakso banke. Pored toga uvedena je podrška za više ekrana na desktop računarima. Ova funkcija omogućava da se na primer modul sa grafikonima pojavi u zasebnom prozoru pregledača omogućavajući klijentima da stupe u interakciju sa njim na drugom ekranu dok su još povezani sa glavnim prozorom platforme.

 

SaxoTraderGO je platforma sledeće generacije pokrenuta u maju 2015. godine i napravljena je u osnovi sa Saxo OpenAPI (interfejsom za programiranje aplikacija). OpenAPI je servisna infrastruktura koja podržava ceo ciklus trgovanja – od aktivnosti koje prethode trgovini, samo trgovanje i usluge posle trgovanja za indeksne vrednosne papire (ETFs), zalihe novca, ugovore o finansiranju razlika (CFD), terminske ugovore, opcije i trgovanje devizama, omogućavajući institucionalnim klijentima Sakso banke da razviju nova, inovativna pristupna (front-end) rešenja i integrišu trgovanje i investicione mogućnosti direktno u svoje aplikacije i sisteme.