Džon Mekenro

Eurosport najavljuje da će nekadašnji asovi Kris Evert, osvajač osamnaest Grend Slem titula i Džon Mekenro, sedmostruki Grend Slem šampion u pojedinačnoj kategoriji, ponovo biti u ulozi komentatora za ovogodišnji Rolan Garos. Njima će se po prvi put pridružiti Ilije Nastase, proslavljeni rumunski teniser broj jedan i dvostruki Grand Slam šampion, koji će upotpuniti komentatorsku all-star postavu.

Obožavaoci će biti u mogućnosti da uživaju u ekspertskim uvidima komentatora uživo u toku meča, sudijskim analizama mečeva i programu posvećenom Otvorenom prvenstvu Francuske, kao što je vodeća analitička emisija „Gem, Set i Mats“. Kao deo emisije, Džon Mekenro se vraća da uvede red u svet tenisa kao „Komesar“.

Mekenro se nada da će u ulozi „Komesara“ imati više sreće, nakon što su svi njegovi zahtevi za promenama teniskih pravila odbijeni – uključujući i zanimljiv predlog utrostručavanja novčanih nagrada za starije pobednike u dublovima, generacije kojoj i sam pripada, kao i zabrane pauza za toalet i dopuštanju samo jednog slomljenog reketa po setu.

 

Postavka zvezda dokazuje posvećenost Eurosporta da obožavatelijma ponudi najbolje lokalno prilagođene prenose dešavanja na ekranu. Tim će sa obožavaocima podeliti sopstvena mišljenja o dešavanjima na terenu i iz studija Eurosporta, u samoj srži akcije na Rolan Garosu, gde će se u program uključiti i šveđanin Mats Vilander, sedmostruki osvajač Grend Slem i trostruki pobednik Otvorenog prvenstva Francuske, španac Aleks Koređa, dvostruki finalista Frenč Opena, australijanka Barbara Šet, bivša sedma tenisreka sveta i trener Srerene Vilijams, Patrik Moraoglu.

 

Ilije Nastase će obezbediti ekspertsko viđenje mečeva i voditi intervjue za gledaoce iz Rumunije, ali će dati i sopstveni uvid kroz reportaže Eurosporta u različitim državama.

 

Kris Evert: „Eurosport je, bez sumnje, dom Grend Slem turnira u Evropi, i srce Rolan Garosa i svih Grend Slem turnira širom sveta. Jedva čekam da pomognem gledaocima da se približe akciji, svojim herojima i istorijskim momentima kojima možete prisustvovati samo tokom najvećih teniskih takmičenja.“

 

Džon Mekenro: „Veoma se radujem što ću raditi sa Eurosportom i ove godine na Rolan Garosu. Drago mi je da budem u Parizu i komentarišem sjajne mečeve Otvorenog prvenstva Francuske. Prošle godine je bilo toliko zanimljivo biti u ulozi „Komesara“, da sam odlučio da to ponovim i ove godine. Pratite Eurosport gde „Komesar“ daje iskrene komentare i gde možete da uživate u Otvorenom prvenstvu Francuske.“

 

Ilije Nastase: „Dolazak u Pariz i učestvovanje na Rolan Garosu uvek je bio poseban momenat za mene i oživljavanje lepih uspomena na pobedu 1973. godine. Uvek osetim užitak  u zabavljanju obožavatelja kada sam na terenu i ne mogu da sačekam da uradim isto na ekranu uz tim Eurosporta.“

 

Piter Haton, CEO Eurosporta: „Ponosni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu našem, nesumnjivo najboljem timu eksperata na Rolan Garosu ove godine. Okupljanjem imena svetske klase, Eurosport želi da publici unutar u država u kojima se emituje naš program na najbolji način dočara uzbuđenje Rolan Garosa.“

 

Eurosport će, takođe, sa lokalnim teniskim asovima na Rolan Garos terenima obezbediti ekspertske uvide obožavaocima u njihovim državama. Tim uključuje bivšeg teniskog igrača broj četiri, Nikolasa Kifera, koji će rasplamsati strast gledalaca iz Nemačke i Končitu Martinez, osvajačicu Grend Slem turnira i trenutnu kapitenku Dejvis i Fed Kupa, koja će podeliti njena viđenja sa pratiocima iz Španije. Devetostruki šampion u dublu i bivši četvrti teniser sveta Jonas Bjerkman vodiće reportaže za Švedsku. U Francuskoj, harizmatični Anri Lekonte biće na licu mesta kako bi pomogao francuskim obožavateljima u bodrenju domaćih asova, dok će ekspertske analize pružiti Marion Bartoli, šampion Vimbldona iz 2013.

 

Za obožavatelje iz Italije, Adrijano Panata, poslednji Italijan koji je osvojio Frenč Open još pre 40 godina, 1976. godine, pružiće ekspertske komentare tokom turnira. Panata takođe ima veoma prestižnu ulogu na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Francuske, ukazana mu je čast da zvanično preda Kup Musketara ovogodišnjem šampionu u singlu, na stadionu Filip Šatrije.

 

Cilj kanala Eurosport je da obožavaocima obezbedi užitak u vrhunskom sportu na više ekrana, pa će prenos svakog minuta na svakom terenu French Open-a biti dostupan na Eurosport Player-u.

 

*Eurosprot će prenositi Rolan Garos u 54 države širom Evrope, sa ekskluzivnim reportažama na brojnim tržištima koja uključuju Dansku, Italiju, Norvešku, Poljsku, Portugal, Rumuniju, Rusiju i Švedsku.