Buster Maryfield - Albert

Zvezde Only Fools and Horses David Jason i Nicholas Lyndhurst vodili su tužnu povorku na sahrani Buster-a Merryfield-a - milionima poznatiji kao stric Albert. Belobradi Merryfield, umro je u 78 godini 23.06.1999 od posledica tumora na mozgu.

Sahranjen je u blizini porodičnog doma, a ispratio ga je veliki broj obožavalaca i saradnika iz serije, a tu su bile i njegova voljena Dorset i ćerka Karen. Ken MacDonald (poznatiji kao Mike) izrecitova je poem, a opisao ga je ka "jednog od najpažljivijih ljudi koje je ikad sreo".

Napravio je veliki broj zapaženih TV uloga u ostvarenjima kao što su The National Lottery, Noel's House Party, Family Fortunes, a glumio je i u filmu Pick of the Cherries.

U seriji "Mućke"

Rođen oko pet godina kasnije od svog starijeg brata Edvarda, Albert je u mladosti bio mornar, prvo u Kraljevskoj mornarici, a kasnije u trgovačkoj. Oženio se Adom, ali brak nije funkcionisao iz nepoznatih razloga, a Albert je postao usamljeni penzioner koji se potucao po kućama daljnjih rođaka sve dok nije došao na Dekinu sahranu i na kraju se na prevaru uselio kod Dela i Rodnija. Preuzeo je Dekin zadatak spremanja kuće i kuvanja, radeći to primetno bolje, a takođe je često posećivao Raginu glavu, pijući rum i svirajući klavir. Albert nikada nije prestajao da priča o svojim ratnim danima svakome u blizini, često pričajući dosadne anegdote zbog čega su ga Del i Rodni često ismevali. Albertova smrt, 15 godina nakon useljenja kod svojih nećaka, oplakana je isto kao i Dekina. To je naznačeno u epizodi snimljenoj nakon smrti glumca Bastera Merifilda 1999. U svom testamentu ostavio je Delu i Rodniju po 200.000 funti što im je omogućilo da plate zaostale poreze.

 

 
David Jason - Del Boy
Nicholas Lyndhurst - Rodney
Lennard Pearce - Grandad
Buster Maryfield - uncle Albert
Tessa Peak Jones - Racquel
Gwyneth Strong - Cassandra
Roger Lloyd Pack - Trigger
Paul Barber - Denzil
John Challis - Boycie
Sue Holderness - Marlene
Ken MacDonald - Mike
Jim Broadbent - Roy Slater
Patrick Murray - Mickey Pearce
Damien Trotter
Roy Heather - Sid
ostali likovi