Nicholas Lyndhurst - Rodney
Nicholas je rođen 20.04.1961 u Hampshire-u. Završio je Corona Academy i počeo je da glumi u popularnim Britanskim show-ima kao što su:The Two of Us, Butterflies, The Piglet Files, Goodnight Sweetheart and a one off show on ITV, Born To be Wild.
Nicholas Lyndhurst igra Delovog "dipstick" mlađeg brata i partnera u poznatoj "kompaniji" Trotter's Independent Traders. Inače, bio pri podeli uloga bio je prvi u izboru za ulogu Rodney-a.

Postao je poznat nakon uloge u Butterflies. A kasnije je odradio i veće projekte kao što su The Two of Us and Goodnight Sweetheart. U ostvarenju "Goodnight Sweetheart", Nicholas je glumio i putnika kroz vreme koji se vraća u prošlost, tj. II svetski rat, gde je bio vrlo zapažen.
Nicholas se nedavno oženio dugogodišnjom prijateljicom, Lucy Smith.
1997. godine, Nicholas je nagrađen BAFTA Awards nagradom za najpopularniju reklamu, reklamu za kompaniju WH Smith, gde je igrao kompletnu familiju.

Danas živi u Sussexu sa suprugom Lucy, bivšom balerinom i njihovim mladim sinom. Danas redovno nastupa u pozorišnim predstavama, obožava aktivnosti na otvorenom, posebno let avinom, surfanje i ronjenje.

U seriji "Mućke"

Čista suprotnost Delboyu na nekoliko načina: naivan, puno mlađi i lakovjeran, obrazovaniji, iako ima samo malu maturu iz likovnog i matematike, ali generalno smušen, a ponekad ne razmišlja zdravorazumski.

Kako je ostao siroče kao malo dete, odgojio ga je Del. Glavni posao mu je biti Delov nosač i potrčko, a glavne su mu dužnosti da pazi na policiju i čišćenje kombija. Predmet bratske svađe obično su Rodneyeva zavisnost od Dela, i njegovi neuspešni pokušaji da postigne veću nezavisnost preko devojaka ili osnivanjem vlastitih poslova; delimično je bio uspešan nakon što je oženio Cassandru i kratko radio za njenog oca.

Za razliku od Delboya, lik Rodneya je brzo dobio glumca koji će ga uteloviti. Sullivan je delimično utemeljio Rodneya na vlastitim iskustvima; i on je imao puno starijeg brata i, kao Rodney, tvrdi da je bio sanjar i idealist u mladosti.

David Jason - Del Boy
Nicholas Lyndhurst - Rodney
Lennard Pearce - Grandad
Buster Maryfield - uncle Albert
Tessa Peak Jones - Racquel
Gwyneth Strong - Cassandra
Roger Lloyd Pack - Trigger
Paul Barber - Denzil
John Challis - Boycie
Sue Holderness - Marlene
Ken MacDonald - Mike
Jim Broadbent - Roy Slater
Patrick Murray - Mickey Pearce
Damien Trotter
Roy Heather - Sid
ostali likovi