Ostali likovi u seriji

Najčešći sporedni likovi u Mućkama su Delove i Rodneyjeve devojke koje se uglavnom pojavljuju samo jednom, zatim konobarice u Kobiljoj glavi, ili pojedinci sa kojima Trotterovi posluju. Delova i Rodneyeva pokojna majka, Joan, iako nikad nije viđena, ostala je urezana u Delovu sećanju u najlepšem svetlu, ili u njegovim pokušajima da emocionalno uceni Rodneya, dok se njen grob (preterano nakićeni spomenik) vidi samo povremeno.

Njihov odsutni otac, Reg, pojavio se u epizodi "Krv je gušća od vode" (glumi ga Peter Woodthorpe), a nakon toga se više nije pojavljivao. Ostali članovi porodice Trotter retko se viđaju, izuzetak je žena za koju misle da je teta Rose (Beryl Cooke) u epizodi "Stare ljubavi", i rođaci Stan i Jean (Mike Kemp i Maureen Sweeney), koji su prisustvovali dedinoj sahrani. Nakon što je Rodney upoznao Cassandru, njeni roditelji Alan i Pamela (Denis Lill i Wanda Ventham) postaju stalni likovi.

U nekim epizodama gostujući lik postaje ključan za radnju. Delova stara verenica (Jill Baker) dominira Delovim libidom u epizodi "Stare ljubavi", navodeći Rodneya i Dedu da se odsele. U epizodi "Ko želi biti milioner", Delov stari poslovni partner Jumbo Mills (Nick Stringer) želi da Del pođe sa njim u Australiju kako bi obnovili njihovo partnerstvo, prisiljavajući Dela da se odluči. Pokušaj Lennoxa Gilbeya (Vas Blackwood) da opljačka lokalni supermarket uzrokuje "talačku" situaciju u epizodi "Najduža noć". Del i Rodney kroz celu se epizodu "Čaj za troje" takmiče za naklonost Lise (Gerry Cowper), nećakinje Brzog. Abdul (Tony Anholt) u "Do Hulla i natrag" i Arnie (Philip McGough) u "Lanac sreće" su odgovorni za nepouzdane poduhvate u koje su uključeni i Trotteri. Tony Angelino (Philip Pope), pevač i čistač sa govornom manom, bio je glavni predmet humora i priče u epizodi "Trema".

Delov suparnik iz školskih dana, korumpirani policajac Roy Slater (Jim Broadbent), nastupio je tri puta, u epizodama "Neka te dragi policajac čuva", "Do Hulla i natrag" i "Generacija '62.". Lokalni razbojnici, braća Driscoll (Roy Marsden i Christopher Ryan) pojavili su se u jednoj, "Male brige". Odrasli Damien (Douglas Hodge) pojavio se kao svemoćni, krvožedni šef sada multionacionalne korporacije Trotteri: Usluge i preduzetništvo d.o.o. u Rodneyevom futurističkom snu u epizodi "Junaci i zločinci". Rodneyevi i Mickeyjevi prijatelji, slatkorečivi Jevon (Steven Woodstock) i Chris (Tony Marshall), ženski frizer, pojavljivali su se sporadično tokom šeste i sedme sezone. U dvodelnom božićnom specijalu iz 1991., "Proroci u Miamiju", u malim cameo ulogama su se pojavili Richard Branson i Barry Gibb. Mike Read pojavio se kao on sam u epizodi Top Of The Pops, u "To je samo rock & roll", a Jonathan Ross pojavio se kao on sam u "Da nas sada mogu videti".


 
David Jason - Del Boy
Nicholas Lyndhurst - Rodney
Lennard Pearce - Grandad
Buster Maryfield - uncle Albert
Tessa Peak Jones - Racquel
Gwyneth Strong - Cassandra
Roger Lloyd Pack - Trigger
Paul Barber - Denzil
John Challis - Boycie
Sue Holderness - Marlene
Ken MacDonald - Mike
Jim Broadbent - Roy Slater
Patrick Murray - Mickey Pearce
Damien Trotter
Roy Heather - Sid
ostali likovi