John Challis - Herman Aubrey Boyce

John Challis igra Peckham-skog najštedljivijeg coveka (nešto kao naš piroćanac), Herman Aubrey Boycie-ja, trgovca polovnjacima iz Lewishama koji je oženjen voljenom Marlene. John se pojavio u Noel's House Party, a jedini razlog njegovog polovičnog uspeha u Peckhamu je njegova škrtost.

Nedavno se pojavio u BBC-jevoj emisiji This Morning kada je rekao da se, zajedno sa ostalim članovima ekipe, nada produkciji novog serijala u čast preminulog Bustera. A rekao je da nije ništa radio jo od 1996 Trilogy!

John u emisiji BBC-jevoj
emisiji This Morning,
prolog decembra

 

U seriji Mućke

Mutni prodavac automobila i plašljivi snob sa rafalnim smehom koji "misli da je svatko ko ima funtu manje od njega seljak", prema Rodneyu u epizodi "Kobna zubobolja". Boycie se prvo sporadično pojavljivao u ranijim epizodama, a od pete sezone je postao stalni lik. Boycie, mason, je egocentrik sklon hvalisanju o svom društvenom položaju i izrugivanju svakome ko ima manje sreće od njega, posebno Delboyu, iako se smekšao sa napretkom serije.

Del mu se zauzvrat počeo rugati zbog njegove nepolodnosti ("jaffa") kad se otkrilo da ima manjak spermija. Challis je igrao sličnu ulogu u Građaninu Smithu. Sullivanu se svideo, te mu je obećao da će ga angažovati za sledeći projekt. Boycie se posle pojavio u spin-off seriji, The Green Green Grass, koja se počela prikazivati 2005., u kojoj su on i njegova žena Marlene pobegli na selo pred kriminalnom bandom.

U seriji The Green Green Grass Boycie je portretiran kao i u Mućkama, ali se čini kako ga u novoj seriji žene puno više poštuju. U epizodi "Sex and the Country" zavodi ga Tylerova nastavnica engleskog koja priznaje da joj se sviđaju zreliji muškarci, a u epizodi "Life Swap" pokušava ga zavesti zamenska žena.

 
David Jason - Del Boy
Nicholas Lyndhurst - Rodney
Lennard Pearce - Grandad
Buster Maryfield - uncle Albert
Tessa Peak Jones - Racquel
Gwyneth Strong - Cassandra
Roger Lloyd Pack - Trigger
Paul Barber - Denzil
John Challis - Boycie
Sue Holderness - Marlene
Ken MacDonald - Mike
Jim Broadbent - Roy Slater
Patrick Murray - Mickey Pearce
Damien Trotter
Roy Heather - Sid
ostali likovi