Lennard Pearce - Grandad
Lennard je rođen 1915. godine u Londonu. Studirao je Kraljevsku akademiju dramskih umetnosti. Najveći deo karijere proveo je u pozorištu, sa manjim brojem uloga u televizijskim ostvarenjima kao što su Cathy Come Home, Dr Finlay's Casebook, Coronation Street and Minder.

Nažalost, Lennard je pretrpeo dva srčana udara i preminuo 1984. godine. I to upravo pri snimanju epizode "Hole In One", kada je trebao da upadne u podrum paba "The Nag's Head", kako bi dobio odštetu od pivare. Njegovom smrću u seriju "upada" stric Albert, pa su izvesne scene ove epizode morale biti ponovo snimljene. Ostala je scena kada Mike u podrumu traži Lennard-a.

Lennard je bio jako srećan i uživao je u slavi koja mu je donela uloga deke u "Only Fools and Horses", a ljudi su ga zaustavljali na ulici i oslovljavali sa Grandad. David Jason je za njega rekao, "Lennard je bio zaista zabavan, iz razloga što je čovek velikog iskustva i kada je trebalo da mu kažete grozne stvari, kao što je "shut up you old git", izgledao je zaista povređeno, a vi ste mogli samo da seo osećate grozno. Ali u stvarnom životu ako bi mu prebacili na ovaj način, nikada ne bi stvar uzimao lično. Bio je zaista divan tip."

Lennard će ostati u sećanju svih gledalaca ulogom Grandad-a - u pamćenju će ostati nekoliko klasičnih momenata iz serije - kada je depotovan iz Španije zbog for oružja, "ljubavna veza" sa Trigger-ovom babom, njegova kulinarska umeća (posebno Božićna scena), susret as sinom Reggie-jem itd. Ovo su samo neki momenti u kojima je briljirao.

Ove dve slike prikazuju istu scenu iz epizode Hole In One. Možete videti koliko su David i Nicholas bili tužni.

U seriji Mućke

Delov i Rodneyev stari deda je dodan kako bi izbalansirao tri različite generacije, dodajući glas iskustva u situaciju. Dosta je priglup, ali ponekad pokazuje znakove oštroumnosti. Deda retko napušta stan, a isto tako ga se ne može često videti bez njegovog šešira. Često zna da uništiti obroke koje je pripremio. Pearce je umro 1984. dok se snimala četvrta sezona, pa je Sullivan napisao novu epizodu, Strained Relations, u kojoj je prikazan Dedova sahrana.

 
David Jason - Del Boy
Nicholas Lyndhurst - Rodney
Lennard Pearce - Grandad
Buster Maryfield - uncle Albert
Tessa Peak Jones - Racquel
Gwyneth Strong - Cassandra
Roger Lloyd Pack - Trigger
Paul Barber - Denzil
John Challis - Boycie
Sue Holderness - Marlene
Ken MacDonald - Mike
Jim Broadbent - Roy Slater
Patrick Murray - Mickey Pearce
Damien Trotter
Roy Heather - Sid
ostali likovi